lördag 31 oktober 2009

Konserttips: Kilema från Madagaskar

Kilema från Madagaskar, numera bosatt i Andalusien, kör en lättsmält solskensmusik med tydligt avstamp i Madagaskars folkmusik. Han har varit i Sverige tidigare i år men är alltså tillbaks och turnérar nu igen i Sverige. Sex konserter ska hinnas med på en dryg vecka.

På onsdag 4 november spelar han i Växjö under WorldMixs världsmusikfestival (pågår 31 oktober - 8 november) som sträcker sig från Malmö i söder till Växjö i... "nordost".

På torsdag 5 november kl 20.00 avslutar Kilema sin turné på Inkonst, Bergsgatan 29 i Malmö - även den konserten under WorldMixs paraply.

Den 2 december är han tillbaks för en dubbelkonsert på Stallet i Stockhom.

Före honom spelar Tamala - ett Sverige-baserat gäng som jag faktiskt minns att jag anlitat en gång för tre år sedan vid en lokal liten festival jag var med och arrangerade i bostadsområdet där jag bor. Nu har gruppen en lite annan line-up - utöver de senegalesiska börderna Lamine Cissokho, kora, och Bambo Cissokho, slagverk, och guineanska sångerskan Fanta Yayol, består gruppen av två mycket kompetenta svenska musiker - saxonfonisten Lina Langendorf och basisten Johan Hansén-Larson.

Här är ett lite stökigt klipp med Kilema, av de få som finns på Youtube med honom:


Här repar han en låt med en sångare ur den estniska ragga-gruppen Bombillaz:


Några låtar från Kilemas Myspace-sida:
Hämta Flash nu!

För att kunna lyssna på eller visa den här filen måste du uppdatera din Flash-version.



-- Stefan

Inga kommentarer: