tisdag 12 februari 2013

Andalusisk brådmognad

Efter senaste Spanienresan då jag besökte en konsert med El Cabrero och Miguel De Tena i Benalmadena föll det sig förstås naturligt att beta av YouTube på flamenco-klipp. De klipp som fascinerande mest var de flamencoversioner av musikalisk brådmognad jag sprang på. Några av dessa vill jag förmedla till er i detta inlägg.

Här kommer tre på raken - tre klipp med barn, redan utrustade med en hel arsenal av uttryck, med passionerad lidelse som ger illusionen av att de redan levt långa och intensiva liv... Musikalisk brådmognad har väl alltid fascinerat, men i följande klipp känns det nästan "fel" på något sätt - barn ska inte ha det här uttrycket - eller? "Lillgammalt" så det förslår:







Häftigt va!?!

--S.

söndag 10 februari 2013

Singer/Songwriter 7: James Vincent McMorrow

Det här kommer att bli den mest kortfattade Singer/Songwriter-presentationen hittills i bloggen.

James Vincent McMorrow föddes 1983 på Irland. I februari 2010 kom hans fullängdsdebut, "Early In The Morning" - en platta inspelad helt på egen hand i avskildhet under en femmånadersperiod i en stuga vid havet. Visst låter det poetiskt...

Innan dess, 2008, släppte han en EP med titeln "The Sparrow & The Wolf". Dessutom finns en mer sentida självbetitlad USA-EP-release med material hämtat från fullängdsdebuten med undantag för ett spår som är unikt för EP:n. Även en singel har släppts 2011 - "Higher Love" - men that's it!

Ska det räcka för att göra en presentation? Ja, för mig räcker det med plattans första spår, "If I Had A Boat", för att förutspå denne unge man en lysande framtid. Normalt sett är intressanta singer/songwriters = årgångsvin för mig, men ett starkt personligt uttryck får mig att hoppas på framtida storverk!

Här kommer låten som "drabbat" mig varje gång jag hört den det senaste året:


De som producerat denna video är irländska "Other Voices" - deras intressanta hemsida HÄR!

- Officiell hemsida

- Wikipedia-länk

--S.