fredag 5 november 2010

Schwooosh - två-årsdagen som försvann...

Det är nu två år sedan jag fick för mig att detta var en bra idé... eller snarare "kunde inte låta bli" att starta denna blogg. Det har varit kul, slitsamt och tålamodsprövande, stressande och underbart inspirerande.

För de (få?) som fortfarande kanske hoppas på en fortsättning på mitt Afrika-tema måste jag berätta att jag verkligen sprang in i någon form av vägg när jag inbillade mig att jag skulle störta i mål med att på ett dygn sammanfatta Hossam Ramzys 20 plattor.

Sedan kom sommaren...

Sedan kom hösten...

och nu då...?

Jo, jag ägnar mig, just i detta nu, åt att strukturera om mitt liv på ett mycket genomgripande sätt, och hoppas att allt ska vara "klart" inom en månad.

Kärleken till musiken finns kvar, och uppslagen till nya inlägg är irriterande många, och "Dagens Afrikanska Artist" tänker jag nog köra vidare med tills jag är "klar"... oavsett om jag passerar årsskiftet i processen.

Jag tror att det på något sätt är viktigt att göra detta - för min egen del (nyttig rekapitulering och möjlighet till att kolla av kontinenten noggrannt ännu en gång - det finns så mycket att upptäcka), men även för att det inte finns så många lättåtkomliga genomgångar på svenska om afrikanska artister.

Just nu pågår SELAMs Afrika-festival i Stockholm - och det är med stor sorg jag konstaterar att jag bannemig inte kan gå idag för att se en av mina största favoriter, Oliver Mtukudsi, på Kägelbanan, men snälla ni - har ni chansen, så ta den - Habib Koité och Afel Bocoum, som också spelar idag, är inte heller dumma!

Det kan inte bli annat än en höjdarkonsert!

Läs mer på SELAMs hemsida!

Jag återkommer - jag lovar!

--Stefan