onsdag 16 september 2009

Världsmusik-kaféets Internetradio

------------------------------------------------------------------
OBS - F N LIGGER RADION NERE P G A ETT HAVERERAT NÄTVERKSKORT - HOPPAS KOMMA IGÅNG SNART IGEN!
------------------------------------------------------------------


INTERNET-RADIO & CHATT dygnet runt - om tekniken vill!
Aktuellt antal låtar: 1875 st. (ca 141 timmar).


- Öppna Världsmusik-kaféets internetradio i din spelare på datorn! -

Internetradion - artist-lista
Internetradion - komplett spellista

---

Varför flyttades Internet-radion hit?
Jag lydde en vän som tyckte att Internet-radion "var i vägen" om man skulle läsa och navigera bland inläggen i bloggen. Eftersom den startar automatiskt och tidigare låg i bloggens "ramverk", och dessutom startade om varje gång man bytte sida, kunde den lätt bli ett irritationsmoment - oavsett hur bra musiken var... Nu finns den här - endast ett musklick från första sidan!

Varför chatten på samma sida?
Den som vill diskutera musik ska kunna göra det på samma sida som Internet-radion. Tanken är också att du ska kunna simultan-önska musik - om undertecknad är närvarande - vilket jag ofta är. Alternativt kan en tid avtalas, som en "interaktiv önsketimme"... Eposta bara till world_music_cafe@hotmail.com!

Internet-radion fylls på kontinuerligt!
Det största arbetet med bloggen läggs ner på repertoaren i Internet-radion. Systemet är svajigt och lägger tyvärr ofta av, utan att jag vet vad jag ska göra åt det. Men för mig är materialet något av ett musikaliskt manifest - det ska visa på bredden och kvaliteten hos musik som sällan spelas i "vanliga" radiostationer - och jag hoppas på ert tålamod om den vid tillfället för ert besök är nere. Återkom då gärna vid ett senare tillfälle - jag tittar normalt sett till den flera gånger om dagen!

Uppdateras inte INFO-texten i spelaren?
Ser du inte vem som framför låten du lyssnar på just nu? Om spelarens INFO-ruta med info om låt & artist inte uppdateras när en ny låt börjar är det bara att trycka på F5-tangenten, eller "uppdatera"- eller "refresh"-ikonen i din webbläsare. Uppdatering sker för det mesta automatiskt, men ibland "vill den inte" riktigt...

Problem med att höra sändningen?
SHOUTcast är ett gratissystem som bygger på en plugin till WinAmp, som ser till att ljudet strömmar i rätt format och i rätt bitrate, plus ytterligare ett program som förmedlar ljudströmmen till SHOUTcast-servern där denna station samsas med drygt 40.000 andra.

Av någon anledning stannar ofta min WinAmp-spelare utan förklaring eller förvarning minst en gång per dygn, och måste då startas om för hand. När sändningarna avbryts på detta sätt förlorar stationen sitt unika stations-ID, vilket gör att jag, när jag satt igång WinAmp igen, måste lägga in nya ID-numret i HTML-koden på bloggen - lite krångligt med andra ord...

Får du felmeddelande på SHOUTcast-radion ovan finns det en chans att sändningen trots allt fortfarande pågår, men med ett nytt ID-nummer. Då går det att finna stationen på SHOUTcasts hemsida om man i stations-sökfältet skriver in "world music cafe" .

Fungerar inte detta återstår tyvärr bara att avvakta min hemkomst då jag ger WinAmp en knuff och byter till det nya stations-ID:t...

--S.

2 kommentarer:

Trumgottist sa...

Bra!

Världsmusik-kaféet sa...

Din spjuver - är du för blygsam för att säga att det var du som föreslog flytten;-)!

Gadgeten innehöll ett fel