söndag 30 augusti 2009

En annan ska ju spela för Peter Gabriel...

...skulle man kunna uttrycka det.

Jag fick en påringning för en dryg vecka sedan om att medverka som tuba-spelande trivselförhöjande faktor i en brassextett utanför Grand Hotel i Stockholm efter att Polar Music Prize-ceremonin avslutats i Konserthuset imorgon (måndag 31 augusti).

Vem kunde tacka nej till det!?!

Vi ska underhålla de prominenta gästerna utanför huvudentrén till Grand Hotel när de återvänder från prisutdelningen, så, ok, det är inte bara Peter Gabriel som kommer att höra mig och mina fem medmusikanter, men det är för min del oerhört roligt att just han fått priset i år. Hans lista av världsmusikaliska samarbeten kan göras lång, för att inte tala om hans roll i etablerandet av skivbolaget Real World Records!!!

De flesta vet väl storyn bakom Polar Music Prize (länk ovan annars) och vet då också att det varje år finns en pristagare även inom den "seriösa" musiken, och i år är det den venezuelanske dirigenten och kompositören José Antonio Abreu som gjort en fantastisk insats för venezuelanska barn genom att ge dem möjlighet att lära sig spela instrument.

Läs mer om projektet El Sistema!


--Stefan