fredag 30 september 2011

I väntan på vaddå?

Hallå vänner!

Jag förstår idag inte hur jag hade tid med allt bloggande förra året. Medan jag försöker komma på det går tiden... Brist på uppslag är inte problemet - de dyker upp nästan dagligen i olika former - utan på något obegripligt sätt är dygnen kortare numera. Som grädde på moset har min Internetradio-server lagt av, och jag väntar nu på tillfälle att åtgärda felet, men en dag kommer bloggen vakna till liv som fågeln Fenix - det lovar jag! Jag har en del spännande saker i "pajp-lajnen" som man inte säger på svenska, men mer om dessa idéer längre fram.

Vad har jag haft för mig då under sommaren? Ja, förutom Senegal-resan som nämnts tidigare och det eviga förvärvsarbetet har jag försökt hinna med min odlingslott, kört ved med min trädgårdsguru, spelat lite tuba, varit på konserter med Afrocubism, Peter Carlsson och Blå Grodorna, arbetat med altanbygge hos släktingar (fortfarande inte färdigt, ska återupptas imorgon) och varit på ett par skärgårdsutflykter och besök i Tyresta Nationalpark med övernattningar.

Förra helgen hade jag dessutom ett uppdrag jag aldrig haft tidigare - huvudansvaret för den inspelade musiken som skulle fylla ut mellan akterna på en väns tredagarsfest. Jag vill egentligen inte ta ordet "DJ" i min mun då det låter så ambitiöst, men det var väl det jag var... Jag hade förberett mig flera veckor innan med ett enormt dagligt musikkonsumerande för att kunna presentera det bästa av det bästa.... men det är inte en helt lätt uppgift att blanda musikstilar med finess så att alla blir nöjda! Jag lärde mig en hel del av arbetet med detta "förtroendeuppdrag", och inser nu värdet i att ha väl förberedda spellistor sorterade på stilar, dansbarhet och tempon. Spellistor är något jag kommer att arbeta mer med framöver - oerhört praktiskt att ha förberett!

Jag hoppas på en lugn bloggbar höst med lediga helger, men ser det inte riktigt ännu... dessutom är hösten ett stressmoment för en gammal mykolog som undertecknad, när svamptillgången är så god som den är.... synd på all fantastisk musik som väntar på att bli presenterad...

Höstfrustrationer.... men snart exploderar bloggen igen i en nyvaknad musikhöststorm - hoppas jag!

--Stefan

Tills dess - en av de mest uppskattade låtarna under tredagarsfesten - US3:s version av Herbie Hancocks gamla "Cantaloop":

...tillika Sveriges Radios Vetenskapsradion Forum:s signaturmelodi...