söndag 10 maj 2009

Tim Storms - uppdaterad!

Återigen kan jag inte släppa min fascination för låga vibrationer...

Tim Storms nämnde jag förra året som världsrekordsinnehavare för lägsta sjungna baston - 8 Hz... Sedan sist har det dykt upp några klipp till med honom på Youtube.

Bl.a. detta med den vita amerikanska a capella-gruppen "Rescue" - samma grupp som finns med på första inlägget - men detta är bättre:


Vit amerikansk gospel brukar jag stava - trååååååååååkig! - men, Rescue har nått längre än de flesta på området, och var lyckliga nog att få Tim Storms som ny bas efter Josh McKenney. 2003 medverkade han på deras CD "The Difference". Han medverkar även på en DVD-utgivning kallad "Reunion Live" där gamla och nuvarande gruppmedlemmar medverkar på en live-konsert - sannolikt är det samma konsert som live-klippet ovan kommer ifrån!

2006 genomförde gruppen auditions efter en ny bassångare och fann Steve Cross, då 27 år gammal. Vad jag förstår medverkar han på senaste plattan "Before The Throne" som kom ut i april i år.

Båda deras senaste CD-utgivningar är prisbelönta av organisationen Contemporary A Cappella Society Den kallar sig för den enda riktigt världsomspännande A Capella-organisationen. Årligen sedan 1992 delar de ut Contemporary A Cappella Recording Awards - CARA - en ganska spännande verksamhet!

Gå in på någon av Rescue's hemsidor nedan och lyssna på förslagsvis "Unleashed" - inspelningarna är väldigt rena - nästan sterila, kristallklara - men det behövs nog för att göra det stora frekvensomfånget tydligt.

- Rescues officiella hemsida

- Rescue's Myspace-sida

Eller, om man vill få veta allt om gruppen - en personlig blog uppdaterad av Brian Sell - gruppens tenor.

--Stefan