måndag 1 juni 2009

Chapeaux de Guinée - konserttips på onsdag!

Eftersom jag känner valda delar av dans- och slagverksgruppen "Chapeaux de Guinée" vill jag puffa lite extra för onsdagens föreställning i Sjödalsparken i Huddinge!

Detta står att läsa på Huddinge kommuns hemsida:

---

Västafrika i Sjödalsparken

Onsdag 3 juni 18:30 - 19:30
Dans- och musikkompaniet Chapeaux de Guinée består av artister från Guinea Conakry med traditionell västafrikansk musik och dans som specialitet. Deras föreställningar kan kort beskrivas som sprakande och atletiska med musikalisk precision.

Trummor, rytminstrument, dansstilar och en smittande glädje avlöser varandra. Gruppen grundades 2001 i Stockholm. Chapeaux de Guinée har turnerat med föreställningar i samarbete med bl. a. Rikskonserter, Selam, Länsmusiken i Stockholm och Parkteatern.

---

De har haft det lite magert med framträdanden senaste året, vilket jag tycker är synd - för det är en uppfriskande grupp full av vitalitet. Dessutom är det - "The real stuff" - nästan hela ensemblen är från Guinea, men även Senegal är representerat - alla nu boende i Sverige. Det är ett unikt danskompani som jag hoppas kommer att fortleva.

- Chapeaux de Guinées hemsida

Detta är definitivt en av den svenska invandringens allra häftigaste sidor - musikensembler som uppstår i Sverige som spelar traditionsmusik från jordens alla hörn! Jag kommer att titta närmare på fenomenet framöver i bloggen, för det poppar stundligen upp nya spännande ensembler närmre än många av oss anar - det gäller bara att "upptäcka" dem!

Stay tuned!

--S.

Luis Le-Bert till Sverige - chans att boka!

Luis Le-Bert, chilensk singer-songwriter, kommer på turné till Sverige och Europa under hela augusti månad. Världsmusik-kaféet kan nu erbjuda konsertarrangörer i Sverige möjligheten att boka Luis Le-Bert under denna period.

Luis Le-Bert var för första gången i Sverige förra året för att delta i en hyllningskonsert i Stockholm till Victor Jaras minne.

Nu återvänder han alltså i augusti, och sättningen blir Luis Le-Bert på sång och gitarr plus två kompmusiker. Han talar engelska!

Mer info - skriv till world_music_cafe@hotmail.com!

Två spår från sjunde och senaste cd:n "Calacalacaaaaa!!!" (2007):






- Myspace-sida

--Stefan