måndag 5 januari 2009

Var lägger man 12 hyllmeter LP-skivor så länge?

Grannen under oss väcker mig 02.15 inatt... Han säger att det rinner vatten från vårt sovrum ovanför hans...

Vi använder inte det sovrummet till annat än att förvara saker i - och det finns massor av dom. Jag var ju, den osunda tiden på dygnet till trots, tvungen att kolla upp saken. Det tog mig mer än en timme att ta mig genom rummet, flyttandes på kartonger och möbler, krypandes och klättrandes. När jag så nådde rören till den vattenburna fjärrvärmen kunde jag konstatera att det var snustorrt på vår våning.

Lättad klädde jag mig anständig och gick ner för att berätta resultatet av min nattliga ansträngning. Jag fick se grannens strömmande hetvattensflöde från sitt tak, och det såg inget roligt ut. Det såg ut att komma från en rörböj precis vid hans tak, och jag hoppades att det hela skulle vara ur världen för mitt vidkommande. Trött sitter jag nu kl. 4 på morgonen avklädd för att äntligen få min nattsömn, bara för att i samma ögonblick inse att det inte är någon mening att jag lägger mig då det endast är två timmar kvar tills jag ska vara på arbetet.

Efter två timmar på arbetet kommer det samtal jag fruktat skulle komma. Bovärden ringer och talar om att rörmokarna behöver tillgång till mitt golv för att fixa grannens vattenläcka. De ska längst in i sovrummet för att komma åt precis den yta där jag förvarar mina 12 hyllmeter med LP-skivor!

Tacksamt i allt kaos konstaterar jag att det är "röd" dag imorgon, men undrar samtidigt:
Var lägger man 12 hyllmeter LP-skivor så länge?

Urk - ser inte fram emot de närmsta dygnen...

--Stefan