tisdag 21 april 2009

Världsmusik-kaféet får erkännande

En trevlig nyhet (som är ett par veckor gammal - men ändå) är att vi fått ett erkännande från en av undertecknads främsta inspirationskällor!

Under många år har jag tagit till mig ny musik genom radioprogrammet KalejdoskopSveriges Radios p2! Nu har de begåvat Världsmusik-kaféets hemsida med en länk från deras egen sida på nätet! Detta är en kvalitetsstämpel i mina ögon, då jag länge imponerats av upptäckarglädjen och energin att hela tiden söka nya intryck hos medarbetarna på Kalejdoskop, och med tacksamhet tagit emot deras musikaliska upptäckter!

Tack för länken, Kalejdoskop!

--Stefan

Internetradion fylls på...

Den senaste tiden har gått åt till att fylla på Internetradions spellista - f.n. nästan 500 låtar. Jag tycker att, efter denna veckas inkörningsperiod, systemet ändå fungerar med acceptabel svajighet. Datorn måste stå på dygnet runt, och det har hänt att systemet lagt av, av olika anledningar, men jag har blivit bättre på att identifiera problemen vartefter de uppstått...

Jag tar gärna emot feedback på innehållet och urvalet. Förutom det folkmusikaliska/etniska innehållet har jag kryddat med en del jazziga inslag, funk, fusion, blues, samt en del filmmusik. Singer/songwiters är en avdelning som ges ett betydande utrymme. Tonvikten kommer dock att ligga på det mångskiftande etniska, och förhoppningsvis kommer jag ha tid att fylla på med ny musik varje dag!

Hoppas nu kunna ge ännu fler tips om spännande artister genom radion - dygnet runt!

--Stefan