fredag 10 augusti 2012

Dagens Afrikanska Artist: 108 - Baba Samba

Dagens Afrikanska Artist - 108 - Baba Samba (Guinea)

Ska man våga sig på en afrikansk artist till...? Det var onekligen ett tag sedan... Jag fick sådan inspiration av denne sångare att jag bara måste; vi gör ett hopp från Egypten, där vi abrupt avbröt "Dagens Afrikanska Artist"-svepet för 2 år sedan, till Guinea!

Här har vi en ny artist, på flera sätt - dels är han ny för mig, dels är han endast i 25-årsåldern, men han har en stor, stor röst som överraskade mig ordentligt. Jag tyckte helt enkelt inte att rösten passade till den spensliga uppenbarelsen i följande videoklipp. På sätt och vis gav han mig samma upplevelse som när jag för första gången hörde det unga svenska bluesfenomenet Svante Sjöblom.

Bara baserat på hans röstliga resurser skulle jag vilja spå honom en lysande framtid, eller vad säger ni:


Det har varit ovanligt med afrikanska reggae-artister i min afrikanska odyssé, men här har vi en som jag gärna hör och ser mer av, och varför inte - om någon svensk konsertarrangör ser detta - ta hit honom till Sverige!?! Kom ihåg var ni hörde honom först ;-)!

Det finns väldigt lite info om honom på nätet, men som tur är har jag ett par guineanska vänner som jag ska pumpa på upplysningar..

Tills dess - här kommer ytterligare en låt med Baba Samba:



Trevlig fortsättning på sommaren!

--S.